Jak si vybrat správnou analytickou váhu pro laboratoř?

Analytické váhy jsou nepostradatelnou součástí každé laboratoře. Díky své schopnosti vážit s extrémní přesností nacházejí uplatnění v chemických, biologických i farmaceutických laboratořích. Výběr správné analytické váhy však nemusí být jednoduchý úkol, protože existuje široká škála možností, které se liší svou přesností, funkcemi a cenou. Jak tedy postupovat při výběru?

Rozlišení a přesnost vážení
Prvním krokem při výběru váhy je stanovení požadavků na rozlišení a přesnost. Analytické váhy mají obvykle rozlišení od 0.1 mg až po 1 g. Pokud vaše aplikace vyžaduje extrémně přesné vážení, může být vhodné zvolit mikrováhu nebo ultramikrováhu s rozlišením až na 0.0001 mg.

Prémiová řada Sartorius Cubis
Pokud hledáte flexibilitu a možnost přizpůsobení váhy vašim specifickým potřebám, může být zajímavou volbou prémiová řada analytických vah Sartorius Cubis. Tato řada nabízí unikátní stavebnicové řešení, díky kterému můžete sestavit váhu přesně podle vašich požadavků. Můžete si zvolit základní váhu s jednoduchým ovládáním, nebo zvolit profesionální variantu s dotykovým displejem, pokročilými vážními aplikacemi a možností připojení k ethernetové síti.

Funkce a technologie
Moderní analytické váhy jsou vybaveny různými technologiemi, které usnadňují práci v laboratoři. Například váhy Sartorius Cubis umožňují archivovat data přímo na váze, což usnadňuje zpětné dohledávání výsledků. Dále umožňují připojení k síti, díky čemuž je možné výsledky snadno sdílet a zpracovávat na dálku.

Servis a certifikace
Kromě výběru správné váhy je důležité také zajistit její pravidelný servis a certifikaci. Nabízíme záruční i pozáruční servis a kalibraci vah, aby byla zaručena jejich dlouhodobá spolehlivost a přesnost.